SKANDERBORG GYMNASIUM

Byggeår 2012
Beliggenhed Højvangens Torv 6, Skanderborg
Byggetype Institution - hal
Entrepriseform Hovedentreprise
Etageareal 1470 kvm
Entreprisesum 20,5 mio kr. ekskl. moms
Bygherre Skanderborg Gymnasium
Arkitekt Friis & Moltke A/S
Ingeniør Tækker Rådg. Ing.

Brdr. Thybo & Co. a/s har som hovedentreprenør stået for opførelsen af en ny idrætshal med tilhørende omklædningsrum, depotrum mm. for Skanderborg Gymnasium

Skanderborg Gymnasium er tegnet af arkitektfirmaet Friis & Moltke og er opført i starten af 1970'erne, som et moderne gymnasium, der i høj grad stadig lever op til de nutidige krav til læringsmiljøer. Gymnasiet er tænkt som en uddannelsesinstitution, hvor fællesskabet og et højt specialiseret fagmiljø er i fokus.

 

Den nye idrætshal placeres i forbindelse med de eksisterende idrætsfaciliteter på Skanderborg Gymnasium. Hallen opføres i forlængelse af de eksisterende idrætssale, hvor der etableres en overdækket "gade" som fysisk sammenbygning. Fra et centralt torv på den overdækkede gade etableres adgang til både de eksisterende faciliteter, den nye hal, omklædning og toiletfaciliteter.

 

Hallens udtryk finder inspiration i de eksisterende bygninger, hvor den underordner sig de eksisterende bygningsafgrænsninger og videreføre de karakteristiske skrå facader mod syd. Hallen opbygges af en robust base i beton, og gavlene karakteriseres af store transparente facader med mulighed for kunstnerisk udsmykning.